Hotell i Pattaya

Allmänt

Översikt, cirkapriser (baht/dag):

Hotell Lågsäsong Högsäsong Länk till Google maps
Sutus Court 550-950 630 - 1040 Streetview, Map
U.C.C Condotel 680 Streetview
Nature View Hotel 800 1250 Streetview, Map
Rinya House 800 1200 Streetview, Map
Perfect Mansion 300-420 Streetview, Map
Sunview Place 850 1000 Streetview, Map

Transport till och från flygplatsen

Taxi finns på våning 1 utanför. Det är nån slags kösystem så man går till en central disk och får en köplats och sedan blir man tilldelad en bil. Det gick på 1500 baht sist jag åkte.

Bussbiljetter kan man köpa på våning 1 vid gate 8 ungefär. Bussarna går vid vissa tider. Se till att vara vid biljettförsäljningen minst 15 minuter innan bussen ska gå för de ropar ut att den går nu och så får man försöka hänga på. Det är bara 100 meter så man skulle kunna hitta dit själv..., men ändå. Biljetten kostar 120 baht.

I Pattaya stannar bussen på fem ställen, se kartan ovan. När man ska tillbaka så köper man biljetter på bussterminalen, helst dagen innan om det är säsong. Terminalen ligger på Thapphraya road vid FoodMart (Streetview, Map).

Om man vill åka in till Bangkok och vill slippa släpa på väskorna så kan man lämna dem på Left luggage som finns på våning 2 vid ingång 4. Det kostar 100 baht per väska.

Sedan knatar man ner till våning B och tar pendeln till centrum. Jag tror det gick på ca 35 baht. Bangkok är en stor stad. Köp en turistkarta.

Sutus Court

Vanligt hotell som ligger på Soi Buakhao. Pool finns. Det finns inte safety box på rummet utan de har ett rum bakom receptionen med låsbara fack av trä. Känns lite rackligt men de har i alla fall personal där h24. Fri Wi-fi.

Det finns flera olika standards på rum. Här är två som jag har bott i.

Det som nog var sämst med rummen var utsikten.

Det finns pool och restaurang. Gratis Wi-Fi

Hotellet ligger mitt i smeten men jag har inte hört mycket av buslivet.

Kostar cirka 550 - 1040 bath/dag beroende på rummens standard och säsong. Se deras webbplats.

U.C.C Condotel

Detta är vad jag kan förstå privatägda condos som hyrs ut den tid som de inte används av ägaren. Det betyder att storleken är densamma men att alla condos ser olika ut innuti.

Det är lungt och tyst i området. Cirka tio minuters promenad till Walking street/ Beach road. Ligger ett stenkast från TukCom. Tillgång till gratis swimming pool.

Vad jag kan förstå så är det standard med micro och vattenkokare på rummet. Ibland finns det kokplattor. Det är inte fri Wi-Fi. Man kan köpa uppkoppling på MyView precis brevid för 550 baht/månad. Det finns safety box i alla rum.

Jag betalade 590 baht/dag på lågsäsong. Kommer inte ihåg vad el/vatten kostade men gissar på ca 2 lax vilket ger en sammanlagd kostnad på cirka 680 baht/dag.

Man betalar i förskott och de vill också ha en deposit på 5000 baht.

Nature View Hotel

Vanligt hotell som ligger på Soi Buakhao. Pool finns. Det finns inte safety box på rummet utan de har ett rum bakom receptionen med låsbara fack av trä. Känns lite rackligt men de har i alla fall personal där h24. Fri Wi-fi.

Jag hade ett rum mot baksidan så jag hörde inte ens gatan.

Kostar cirka 800 - 1250 bath/dag beroende på säsong. Se deras webbplats.

Rinya House

Ligger precis mitt i smeten på Soi Buakhao, så det är inget för den som blir störd av nattlivets oljud. Det finns safety box i alla rum. Gratis Wi-fi.

Frukost ingår i priset, så man får pallra sig upp före kl. 10...

Jag höll mig till standardrum så priset var 800 - 1200 baht/dag beroende på säsong. De har ingen egen webbplats men man kan boka via Agoda.

Perfect Mansion

Ligger uppe vid City hall så det är lite avsides. Man hyr bara ett rum utan någon annan service, så t.ex. städning och nya sängkläder kostar extra. Man får inte laga mat på rummet. Men det är gratis Wi-fi.

Det ligger en thaiboxningsakademi och en biltvätt precis brevid som man kan bli väckt av om man vill sova länge på morgonen.

Hyresperioden är en månad, för 7000 baht. Sedan tillkommer vatten, el och slutstädning. Räkna med åtminstone 9000 baht / månad totalt vilket ger ett pris på circa 300 - 420 baht/dag för en hyresperiod på 31/21 dagar.

Betalning i förskott och de vill också ha en deposit när man checkar in, så det blir 14000 baht up front och sedan får man tillbaka det som man inte förbrukat av deposit.

Sunview Place

Ligger på södra delen av Soi Buakhao. Det är ganska länge sedan jag bodde här så det kanske inte är en exakt beskrivning.

Fri Wi-fi. Ingen safety box på rummet men de har förvaring i receptionen.

Standardrum ligger på 850 - 1000 baht/dag beroende på säsong och utsikt. Se deras webplats.

Visste du förresten att man kan klicka på bilderna?

2020-07-09